кадър/ Народно събрание В офиса на ГЕРБ в Кърджали идват много

...
кадър/ Народно събрание В офиса на ГЕРБ в Кърджали идват много
Коментари Харесай

Караянчева: Баби от БСП дойдоха в офиса на ГЕРБ в Кърджали да кажат, че не искат машинно гласуване

кадър/ Народно събрание 

" В офиса на ГЕРБ в Кърджали идват доста гласоподаватели на Българска социалистическа партия и споделят:  " Г-жо Караянчева, вразумете ги тези нашите, тъй като ние не желаеме машини. Това, което те ни оферират нас ни тормози ". Онзи ден същите баби пристигнаха да ни поздравят за това, което ще се случи ". Това съобщи в пленарна зала ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, съобщи.

Парламентът разисква през днешния ден ветото на президента върху промени в Изборния кодекс, което вчера беше отхвърлено от правната комисия.

Румен Радев върна за ново разискване разпореждания от промените в закона, свързани с паралелното гласоподаване в една секция с хартиени бюлетини и с машини и с прехвърлянето на отговорността на ЦИК за наемане или закупуване на машините.

Държавният глава възрази и против анулацията на законовата възбрана посредством народен референдум да бъдат решавани въпроси от компетентността на Велико национално заседание.

" Въвеждането на опцията за гласоподаване с хартиена бюлетина е по избор на гласоподавателите ", съобщи по време на дебатите в пленарната зала Цвета Караянчева. 

" Относно това, което приказват за операции - е следващата мантра, която повтарят тук от трибуната от Народното събрание и по медии ", добави Караянчева.

Според нея Българска социалистическа партия си търсят опрощение за идна изборна загуба.

" Корнелия Нинова и президентът Румен Радев с машини ли са определени или с книжен избор? В коя страна В Европа и света се гласоподава с машини? Може ли да им отговорите на следните въпроси? " - това пък попита сътрудника й от ГЕРБ Александър Иванов депутатите от Българска социалистическа партия, които поддържат машинното гласоподаване.

Той добави, в случай че те са определени с книжен избор дали Българска социалистическа партия почита гласа на българските жители.

„ Членове на СИК има от вашата политическа мощ, обвинявате ли ги, имате ли подозрение в тяхната почтеност? “, попита още Иванов.

Крум Зарков от Българска социалистическа партия отговори в дуплика, че машини се употребяват от половината население на земята за гласоподаване. И попита дали в Европа има неприятни практики в изборния развой като в България.

" В Европа неотдавна излязоха отчети във връзка с корумпираното ви ръководство, в случай че сте забелязали “, посочи социалистът.

И настоя: " Законодателството по изборния развой последните три години припомня сапунена опера - повтарящ се сюжет, безкрайна драма и предстояща развръзка. Докато човечеството претърпява цифрова индустриална гражданска война, България е катастрофирала във въвеждането в изборния развой на семпла машина. Мнозинството не желае машини в процеса, макар законовите ремонти, които споделиха, че ще се гласоподава единствено с машини, макар обещанията на премиера, макар поръчките за търсене на консенсус, работни групи, експертни препоръки ", сподели Зарков.

Според него същността на политиката на болшинството е да саботира и компрометира този прийом за гласоподаване.

" Свидетели сме на последния трик - пробвате се да го обезсмислите ", сподели Зарков.

Според него това остава в оборот всички пороци на сбъркани бюлетини, неочтени преференци.

" По този метод страната ни ще се ангажира с големи средства. Ще въвлече в тази работа институции, които намерено и почтено ви споделиха, че нямат опцията да изпълнят отговорностите, с които ги натоварвате. Ще се заемат пространства, ще се създадат големи старания - изцяло безсмислено. Това единствено и единствено, с цел да може след изборите да кажете: " Видяхте ли, няма потребност ". Това държание е изцяло умишлено и доказателство за това е, че вие се пробвате по всевъзможен метод да изключите Министерския съвет от процеса. Това са други ремонти, които президентът връща на нашето внимание. Вменявате отговорност на ЦИК и всички други. Търси се не реализатор на закона, а провинен за предупреден, плануван и умишлен неуспех ", добави заместник-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР